Så gör du rätt från början

Är du på gång att starta eget, eller har du nyligen dragit igång din egen firma? På STO A-service kan vi hjälpa dig att få en flygande start på din företagarkarriär. Genom att vara noggrann och metodisk från början har du mycket att vinna när företaget växer och utvecklas. När du anlitar oss får du ett stöttande bollplank som kan lotsa dig rätt bland myndigheter, ekonomiska regler och lagar. Framförallt så undviker du att ramla i nybörjarens mest vanliga och kostsamma fallgropar. Med ordning och reda på ekonomin kan du sova gott om natten som nyföretagare. Strukturerade siffror ger dig samtidigt gott anseende och hög trovärdighet hos såväl kunder och samarbetspartners som leverantörer och banker.

Nyföretagarerbjudande!

En flygande start

Låt oss träffa dig en timme och berätta hur vi kan ge ditt företag en lönsam start. Vi bjuder på en timmes rådgivning där vi ger vår syn på din verksamhet och hur du på bästa sätt kan hantera företagsekonomin. Inför mötet är det bra om du tänker igenom vad du har för mål med din verksamhet och kortfattat kan beskriva hur du ska sälja dina tjänster eller produkter.

Ring Christer 0761-180027 eller Martina 0720-645978, och boka tid.

Om bolagsformer

Det finns flera bolagsformer att välja på när du vill starta företag. Genom att välja rätt bolagsform har du mycket att vinna, både ekonomiskt och administrativt. Här följer en kortfattad förklaring av de vanligaste bolagsformerna.

Enskild firma

I en enskild firma är du personligt ansvarig för ekonomin i ditt företag. För att bedriva verksamhet i en enskild firma måste du ansöka om F-skattesedel hos Skatteverket, samt att du bör registrera ditt företagsnamn hos Bolagsverket. Du är skyldig att ha en korrekt bokföring och bokslut, men ingen auktoriserad revisor krävs. Fördelen med enskild firma är att det är relativt enkelt och snabbt att komma igång som företagare.

Aktiebolag

Ett aktiebolag är en egen juridisk person där du kan vara anställd. Det betyder att så länge du sköter dina åtaganden som styrelseledamot så påverkas inte din privata ekonomi om företaget till exempel skulle gå i konkurs. För att starta ett aktiebolag krävs ett aktiekapital på 25 000kr. Bolagsformen har vissa skattemässiga fördelar jämfört med en enskild firma.

Handelsbolag

Ett handelsbolag kan du starta tillsammans med en kompanjon. Precis som i en enskild firma är ägarna personligt ansvariga för företagets ekonomi. Du behöver inget aktiekapital för att starta ett handelsbolag, men det är värt att notera att de två kompanjonerna är solidariskt ansvariga för varandras handlingar i bolaget. I praktiken betyder det att om en av företagarna inte sköter sina företagsbetalningar så är den andra kompanjonen skyldig att betala.